
Gastronómia v Marsa Alam

Tradičné egyptské jedlá v Marsa Alam
- Falafel (taameya) – egyptská verzia je špecifická použitím fava bôbov namiesto cíceru, vďaka čomu sú falafelové placky ľahké a chrumkavé. Najlepšie chutia v sendviči s tahini, šalátom a nakladanou zeleninou.
- Shawarma – marinované mäso (zvyčajne hovädzie alebo kuracie) pečené na vertikálnom grile, podávané v pita chlebe so zeleninou a omáčkami.
- Molokhia – zelený vývar z listov rastliny molokhia, podávaný s ryžou a kúskami mäsa či morských plodov. Je to typicky domáce jedlo s jemne slizkou konzistenciou a výraznou chuťou.
- Tabbouleh – svieži šalát z bulguru, petržlenu, rajčín, mäty a citrónovej šťavy, ktorý osvieži počas horúcich dní.
- Koshari – národné jedlo z ryže, cestovín, šošovice, cíceru a chrumkavej cibule, preliate pikantnou paradajkovou omáčkou.
- Meat fatta – tradičný pokrm z mäsa, ryže a chleba preliaty cesnakovo-octovou omáčkou. Je to skutočná miestna špecialita.
- Baklava – sladký dezert z vrstiev lístkového cesta, orechov a medu, ktorý nesmie chýbať na žiadnom stole.
,-Egypt1.jpg?maxsidesize=1200&resizemode=force)

Čerstvé ryby a morské plody z Červeného mora
Miestne nápoje
,-Egypt1.jpg?maxsidesize=1200&resizemode=force)

Reštaurácie v hoteloch a luxusných rezortoch
Medzinárodná kuchyňa
Zaujímavosti a tipy pre gurmánov
