Kalábria

Objavte s nami to najkrajšie, čo Kalábria ponúka.

Kalábria – špička „talianskej čižmy“ je na západe obklopená Tyrrhénskym morom, na východe ju obmýva krištáľovo čistá voda teplého Iónskeho mora. Hlavným mestom oblasti je Catanzoro, ktoré sa vypína nad zálivom Golfo di Squillace. 

Kalábria patrí medzi najzápadnejšie oblasti celého Stredomoria. Idylicky krásnu krajinu s prekrásnymi prírodnými scenériami i mohutnými horami v najjužnejšej časti Apeninského polostrova umocňuje smaragdovo priezračná morská voda, ktorá patrí medzi najčistejšie v Európe. Oddýchnete si v tieni pomarančovníka a citrónovníka  s pohárom skvelého talianskeho vína, či ochutnáte miestne gastronomické špeciality. 

Kalábria – Karibik v Európe
Kalábria je obklopená dvomi morami a celková dĺžka pobrežia je 780 km. Nájdete tu pláže s jemným pieskom, výborné podmienky pre milovníkov potápania i malebné mestečká. Dovolenka na najčistejších plážach Európy vás jednoducho uchváti. Ideálne obdobie tu vládne od mája do júla, kedy sa teplota vzduchu pohybuje okolo 30 ˚C, v júli a predovšetkým v auguste teplota dosahuje 40 ˚C. V novembri už býva na horách napadaný sneh, ale more je stále teplé, s teplotou okolo 20˚C.
Centrom Kalábrie je mestečko Tropea, ktorého návštevu by ste si rozhodne nemali nechať ujsť. Miestne uličky lákajú na prechádzky hlavne večer, kedy  môžete nakúpiť rôzne suveníry a nasať miestnu atmosféru. Najkrajšia oblasť Kalábrie nesie názov Capo Vaticano. V týchto miestach sa do pobrežia zarezávajú vysoké skaly, ktoré vytvárajú malé zátoky s romantickými plážami a krištáľovo priezračnou vodou. Známy benátsky spisovateľ  Giuseppe Berto si Capo Vatinano zamiloval  natoľko, že po precestovaní celého Talianka tu zakotvil a nechal si postaviť dom. Napísal: „Capo Vaticano sa volá rovnako ako rímsky pahorok. Kňazi a čarodejnice tu hádali budúcnosť pomocou letu vtákov. Dvesto metrov nad mysom je skala nazývaná Mantineo, čo v starovekom Grécku znamenalo: hovorí s Bohom. Mys je svätým miestom a táto magická sila sa nestratila ani dnes. “V našej ponuke si môžete vybrať niekoľko hotelov, ktoré sú situované priamo v tejto vyhľadávanej oblasti. Nezabudnuteľné sú aj západy slnka s výhľadom na blízke Liparské ostrovy so stále činnou sopkou Stromboli. Fakultatívne môžete s nami vyplávať na ostrovy Vulcano, Lipari aj Stromboli, alebo trajektom preplávať  „do zeme, kde kvitnú citrónovníky“, na Sicíliu, do Taorminy. Kalábria sa môže pochváliť rozmanitou a pikantnou kuchyňou. Jedlá sú silné a prenikavé, od pálčivej vône papričiek  až po zamatovo jemnú vôňu medu z pomarančových kvetov, sladko cukrovú vôňou cibule z mestečka Tropea, či bohatú arómu syrov zo svahov Monte Poro.

 Letoviská

Capo Vaticano
Capo Vaticano – letovisko ležiace v nádhernej rekreačnej oblasti v južnej časti Kalábrie  neďaleko historického talianskeho mesta Tropea. Capo Vaticano uchváti každého mimoriadne členitým pobrežím, kde skaly prudko padajú do mora a striedajú sa so zátokami s piesočnatými plážami s krištáľovo priezračnou vodou. Okrem kúpania na rozmanitom pobreží Capo Vaticano sú tu aj ideálne podmienky pre potápačov. Tunajšie pobrežie ponúka prekrásny výhľad na neďaleké Liparské ostrovy s impozantnou sopkou Stromboli.

Tropea
Tropea, jedno z najnavštevovanejších miest Kalábrie, rozkladajúce sa na rozhraní zálivu Sv. Eufemia a Gioia Tauro. Pochádza z grécko-normandského obdobia, z ktorého sa zachovalo nepreberné množstvo historických pamiatok, ako napr. normandská katedrála z 11. storočia, kostol Sv. Márie vybudovaný na vrchole skalnatého útesu, kam vedie príkre schodisko, kostol Sv. Františka z Assisi a mnoho iných kostolov, kaplniek a palácov, dotvárajúcich spolu s úzkymi uličkami typický kolorit mesta. Pobrežie je vyhľadávané kvôli krištáľovému moru a plážam s bielym jemným pieskom spestreným výskytom skalnatých útesov. K vašej spokojnosti prispeje i mnoho zábavných podnikov a reštaurácií s miestnymi špecialitami.

Capo Rizzuto 
Vyhľadávaná turistická oblasť sa nachádza na Iónskom pobreží,  je známa vďaka priezračne modrému moru a krásnym piesočnatým zátokám. V tejto lokalite sa nachádza najväčšia chránená prírodná morská rezervácia v južnom Taliansku. Obľúbeným cieľom výletov je mestečko La Castella, kde sa na pobrežnom ostrovčeku týči mohutný  aragónsky hrad. 

Briatico 
Briatico je menšie stredisko ležiace na severnej strane západného výbežku Kalábrie, na pobreží  Tyrrhenského mora. Pôvodná rybárska dedinka, dnes stredisko s obchodíkmi, reštauráciami a nočnými barmi. Pláže v tomto stredisku sú piesočnaté s jemným svetlým pieskom vhodné najmä pre rodiny, ale aj kamenisté, kde si prídu na svoje milovníci podmorského sveta. Je výborným východiskovým bodom do neďalekých miest ako Tropea, Pizzo, či Zambrone.

Zambrone
Prázdninová lokalita na pobreží Tyrrhenského mora sa rozprestiera približne 5 km od Tropei a patrí k najobľúbenejším miestam na strávenie dovolenky v Kalábrii. Svoju obľúbenosť nadobúda najmä vďaka jedinečnej širokej pláži v dĺžke skoro 3 km, ktorá lemuje celé letovisko. 

Príjemné prežitie Vašej dovolenky Vám praje kolektív pracovníkov cestovnej kancelárie KARTAGO Tours.

Mapa - Kalábria

Najlepšie hodnotené hotely - Kalábria